• Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Uit de Buurt

Mag ik je mijn buurvrouw Jacqueline voorstellen? Zij kwam hier 13 jaar geleden wonen vanuit Rhenen, in het midden van het land.

Zij kwam naar Rotterdam om een zieke zus bij te staan. Jacqueline werd meteen actief in de buurt. Omdat ze aan een mooie singel woont, kwam ze op het idee voor een mooie muurschildering van dat uitzicht op een grote blinde muur in de Laanzichtstraat. De muurschildering werd ontworpen door de Crooswijkse kunstenaar Hien Souw. Ideeën voor het ontwerp werden aangedragen door enkele bewoners van de Laanzichtstraat. Bij de uitvoering van het ontwerp hielpen kinderen van de Wilhelminaschool en enkele bevriende kunstenaars. Twee leerlingen van het Grafisch Lyceum hielpen bij de organisatie van de uitvoering. De hulp van de leerlingen van de Wilhelminaschool werd ook Ingeschakeld bij een schoonmaakproject.

De Vier Leeuwenschool werd ingeschakeld bij een correspondentieproject met kinderen in China, waar Jacqueline drie jaar Engelse les gaf. In het huis van de wijk gaf ze Nederlandse en later Engelse les aan Turkse en Marokkaanse dames. De Nederlandse lessen waren gebaseerd op teksten, voornamelijk uit de Havenloods en gratis advertentiebladen. De Engelse les was gebaseerd op songteksten van populaire liedjes. Zo nu en dan ging ze op stap met de dames. Bij verschillende initiatieven vanuit de Laurenskerk is ze actief in bijvoorbeeld de Wereldwinkel en bij verschillende studiegroepen. Jacqueline (79) woont met veel plezier in Crooswijk waar diverse winkels op loopafstand zijn te vinden zijn. Het openbaar vervoer is dichtbij en daar maakt ze dankbaar gebruik van.