• Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

School te koop: wie biedt?

Het leegstaande schoolgebouw in de Haverlandstraat staat te koop. Geïnteresseerden kunnen een bod uitbrengen op het pand. De school werd in 1909 gebouwd voor het geven van lager onderwijs.

Later werd het gebruikt als de Lagere Tuinbouwschool en vanaf 1974 zat de muziek- en balletschool van het Rotterdams Conservatorium in het gebouw. De school staat inmiddels al een flink aantal jaren leeg en is ook een tijd gekraakt geweest.

De gemeente is in 2014 begonnen om naast kluswoningen ook grotere panden als klusobject te verkopen en nu is de school in de Haverlandstraat aan de beurt. De school heeft drie verdiepingen en een kelder, met als bestemming ‘maatschappelijk’ en als functie-aanduiding ‘wonen’. Er zijn twaalf leslokalen, vier per verdieping. Aan de achterzijde van het gebouw is ook nog het voormalige schoolplein te vinden. Het gebouw wordt als ‘beeldbepalend’ gezien en mag niet worden gesloopt. Bieders kunnen contact opnemen met Kolpa Makelaars over de verkoopprocedure.

We zijn benieuwd of er nog Crooswijkers zijn die hier ooit les hebben gelregen en hun herinneringen met ons willen delen. Je kunt je reactie altijd doorgeven aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of op onze facebook pagina.