• Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Soto Ayam

Bij ons in de familie geldt: GEEN FEESTJE ZONDER ETEN. En soto ayam is één van de favoriete gerechten dat geserveerd wordt bij feestjes. Wie kent het niet? Die lekkere kruidige gevulde Indonesische kippensoep. Maar soto ayam is niet zomaar een kippensoepje. Want dat kennen ze niet in Indonesië. Er komt allerlei vulling aan te pas en het wordt al gauw een maaltijd.

Verder lezen ...

Crooswijk is weer een flinke boekenkast rijker

Op 11 september kreeg onze wijk een boekspot: een cadeau van de Bibliotheek Rotterdam.
Een boekspot bestaat meestal uit ongeveer 50 nieuwe boeken die cadeau worden gedaan. Maar voor De Nieuwe Branding heeft de Bibliotheek Rotterdam samen met de Gemeente Rotterdam en Dock besloten om 200 – 250 boeken (!) te geven. Deze zijn in een verrijdbare boekenkast geplaatst, ook een onderdeel van het cadeau. En die kast met boeken staat nu dus in De Nieuwe Branding. Kies een boek, lees een boek en deel een boek. In een Boekspot kun je boeken achterlaten, meenemen of juist ruilen.

Verder lezen ...

High Tea in Plays2Be

Crooswijk heeft heel wat actieve bewoners. Bewonersgroep Slachthuisterrein bijvoorbeeld. Onder leiding van Anneke Strasters en met medewerking van Plays2Be werd een ‘high tea’ met livemuziek georganiseerd in de sporthal op het Schuttersveld. De ‘crème de la crème’ van de Crooswijkse ouderen was uitgenodigd!

Verder lezen ...